orthomoleculaire geneeswijze

orthomoleculaire geneeswijze

Het begrip orthomoleculaire geneeswijze is onvoldoende bekend, doch redelijk eenvoudig te verklaren;
Ortho betekent: recht en goed. Moleculair komt van de moleculen waaruit de voedingsstoffen zijn opgebouwd.

De term orthomoleculair werd voor het eerst gebruikt door de Nobelprijswinnaar Prof.Dr.Linus Pauling. Hij kreeg in 1954 de Nobelprijs voor de Scheikunde.
In zijn boeken en geschriften beschrijft hij uitgebreid hoe de juiste hoeveelheid voedingsstoffen de gezondheid kunnen bevorderen en ziekten kunnen voorkomen.

Chronische ziektebeelden ontstaan door een verstoring van de biochemie in het lichaam. Dit kan een tekort of een overmaat van bepaalde voedingsstoffen zijn, te weinig lichaamsbeweging, te veel psychische stress of een toxische overbelasting. De orthomoleculaire geneeswijze streeft ernaar door gebruik te maken van niet-lichaamsvreemde stoffen de gezondheid te optimaliseren. Een goede gezondheid is veel meer dan afwezigheid van ziekte: het is goed in je vel zitten, veel energie hebben en er stralend uit zien.

Voeding is meer en meer een mode onderwerp. Overal lees je wel iets over voeding en iedereen heeft er een mening over. Helaas is veel van de literatuur die er voorhanden is, verstrekt door de voedingsindustrie of de geneesmiddelen industrie en dus niet geheel onpartijdig.

Het aanpassen van het voedingspatroon aangevuld met voedingssupplementen is al een goede basis op weg naar gezondheid!